Gespreksgroep

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/09/2017
7:30 pm - 9:30 pm

Locatie
Familie Plaatje

Categorieën Geen Categorieën


Gespreksgroep

In het seizoen 2011-2012 werd in Sellingen de eerste Alpha cursus gehouden. De meeste deelnemers daaraan besloten met elkaar door te gaan voor een vervolg cursus. Nu in 2017 komen deze mensen nog steeds bij elkaar als gespreksgroep, onder auspiciën van de beide kerkenraden. Hoe verloopt zo’n avond? Het eerste kwartier gaat onder een kop koffie over het wel en wee. Daarna opent de gespreksleider de avond met gebed en wordt een les uit een bundel van het Evangelisch Werkverband behandeld.

Dit seizoen is het onderwerp ‘Leven in een keuze cultuur’. De deelnemers hebben (als het goed is) tevoren nagedacht over de stellingen en de vragen. De genoemde bijbelverzen worden door de deelnemers om beurten gelezen uit diverse bijbel vertalingen. De avond wordt beëindigd met gebed en het zingen van een lied. In de pauze kunnen onderwerpen of personen worden ingebracht voor de voorbeden. Ook worden dan kaarten geschreven voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De bijeenkomsten zijn eenmaal in de veertien dagen op de maandag­avond in de oneven weken, bij de familie Plaatje, Leemdobben 3, van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het lijkt misschien wat ongemakkelijk om aan te schuiven bij een groep die al zo lang bij elkaar is, maar dat is slechts schijn. Iedereen, al dan niet bij een kerk behorend, die is geïnteresseerd in het Christelijk geloof is meer dan welkom. Het doel van de groep is niet alleen groeien in geloof maar ook groeien in aantal.

Kom dus gerust één of meerdere avonden meedoen om te kijken hoe het is en of het bevalt.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Louisa Bruining, telnr.:322695 en/of Bea Honig, telnr.: 638444