De Vouwploeg

Dinsdag 28 februari jl. om 13:00 uur stappen 3 dames het huis van Gees en Jannes binnen. Ze komen “Onze Gemeente” verzamelen, nieten en vouwen. Dit klusje wordt al bijna 20 jaar iedere maand  hier geklaard. Momenteel bestaat de vouwploeg uit de dames: Geesje Wierenga, Hilly Potze, Zwaantje Mulder en Gea Mulder. Wennie Kruiter, Gepke Niemeijer en Hennie Zevenbergen zitten op de reservebank. Vandaag zit Wennie in de ploeg omdat Hilly ziek is.

Er is geen warming up of tactiekbespreking vooraf, de dames gaan meteen van start. Wennie pakt de omslag en twee buitenste bladen en geeft het stapeltje door. Gea legt de drie binnenste bladen er bovenop. Zij controleren meteen ieder vel op misdrukken. Vervolgens slaat Gees met een krachtige actie een nietje precies in het midden en tenslotte vouwt Zwaantje alles secuur dubbel en kiept de bladen in een doos.

Pakken, doorgeven, nieten, vouwen, de dames hebben er een rap tempo in, maar zonder de concentratie te verliezen worden er ook nog nieuwtjes en wetenswaardigheden uitgewisseld. Binnen 3 kwartier zijn de 250 bladen klaar om opgehaald te worden door Frits Kuipers en is het tijd voor thee.

Met een lach op zijn gezicht komt Jannes (verantwoordelijk voor de administratie en mutaties) er bij zitten. Samen met Gees rekent hij uit dat er 28 personen betrokken zijn bij de totstandkoming en bezorging van dit blad. Via 4 redactieleden, de kopieerder (nu Geert Oost, eerder jaren lang Albert Bos), gaat het dus naar de vouwploeg, waarna Frits ervoor zorgt dat 17 lopers de bladen krijgen om ze bij u in de bus te doen. O ja, er zijn ook nog 15 postadressen.