25 november Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Voor het vierde jaar start Nederland de ‘Orange the World’ campagne.

Geweld tegen vrouwen is een van de voorkomende, hardnekkige en vernietigende mensenrechtenschending in onze wereld en vormt een bedreiging voor miljoenen meisjes en vrouwen. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven, in Nederland is dat maar liefst 45%. Ook seksuele intimidatie op straat of op het werk komt overal ter wereld voor. Zowel online als offline. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan echter geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren onder vrouwen én mannen, en het taboe helpen doorbreken. Daar gaat het om in de ‘Orange the World’ campagne.

Het oranje uitlichten van belangrijke gebouwen of andere objecten op 25 november en de 16 dagen van actie daarna, is inmiddels een vast onderdeel van ‘Orange the World’.

De Hervormde Gemeente te Sellingen is benaderd om mee te doen. De kerkenraad heeft besloten  aandacht aan deze actie te schenken. In de gemeente Westerwolde zullen de Hervormde kerk te Sellingen, de Burcht in Wedde en het Klooster in Ter Apel vanaf 25 november en de 16 dagen van actie daarna, oranje verlicht zijn.