Kniepertjes- en Spekdikkenactie

De kniepertjes en spekdikken actie is van oorsprong een actie van de vrouwenvereniging ‘Dorcas’. Men is in de jaren 60 begonnen met het bakken van oliebollen. Doordat er meerdere verenigingen dezelfde actie hadden is men overgegaan naar de kniepertjes en spekdikken. Er is een commissie die eind oktober samenkomt om alle dingen te regelen zodat de actie zonder problemen verloopt. Dankzij de vele vrijwilligers die gevraagd worden of spontaan komen kunnen begin december de kniepertjes gebakken worden. Hetzelfde geldt tussen kerst en oud-en nieuw, dan worden de spekdikken gebakken. In dezelfde periode worden de kniepertjes en spekdikken verkocht in ‘De Sprankel’ en gaat de jeugd op pad in Sellingen en omstreken.

Tijdens het bakken wordt de vrijwilliger goed verzorgd. Men komt regelmatig langs om de inwendige mens te verzorgen. Tussen de middag krijgt men een warme maaltijd aangeboden, meestal staat er ‘snert’ of stamppot op het menu. De opbrengst van de actie is voor het onderhoud van de gebouwen van de Hervormde gemeente.

Wilt u met eigen ogen aanschouwen hoe vrijwilligers tussen Kerst en Oud en Nieuw duizenden spekdikken tussen de ijzers vandaan toveren? Kom dan gerust een kijkje nemen. U mag uiteraard ook zelf achter het spekdikkenijzer plaatsnemen om uw eigen spekdikken te bakken. Komt gerust een keertje langs en proef de alom bekende Sellinger lekkernijen.

Kniepertjes en spekdikkenactie 2019

Het einde van het jaar komt al inzicht en dat betekent dat de commissie weer bij elkaar geweest is. We gaan de kniepertjes bakken op woensdag 27 en donderdag 28 november.

We beginnen te bakken om 8:30 uur.

De spekdikken gaan we bakken op vrijdag 27 en zaterdag 28 december. We hopen dat we aan het eind van de zaterdag klaar zijn met het bakken. Lukt dat niet, omdat we hebben besloten om niet op zaterdagavond te bakken, dan gaan we het resterende beslag op maandag 30 december bakken.

Ook dan beginnen we te bakken om 8:30 uur.

Degene die niet gevraagd is, en toch graag mee wil helpen kan zich aanmelden bij Remmy Peters, tel: 0599-322369