Bezoek familie Szomor aan Sellingen februari 2018

Contact met gemeente uit Siter

We hebben kennis mogen maken met de fam. Szomor uit Transsylvanië. Donderdag 15 februari hebben we Attila, Abigél, Hanna en Bence een rondleiding gegeven door onze gemeente. We zijn op de boerderij van de fam. Smook geweest, we hebben bij de familie Schuring in Laude gegeten, we kregen een mooie rondleiding in de kerk, we zijn in Bourtange geweest, daarna vond een maaltijd plaats met de volledige werkgroep en tot slot was er de gemeenteavond. Dat was een boeiende bijeenkomst. Aan de hand van  een presentatie kregen we van hen ook een goed beeld op de gemeente te Siter.

Ook voor ons kan een dergelijk contact mooie mogelijkheden bieden. Een kamp voor de jeugd om daar vrijwilligerswerk te doen en in contact te komen met een andere cultuur behoort zeker tot de mogelijkheden. Die optie zal voor het volgende voorjaar onderzocht worden.

De werkgroep komt 28 februari weer samen om te kijken hoe dit contact verder vorm gegeven kan worden. De leiding voor de werkgroep zal genomen worden vanuit de diaconie. Zij zullen onder andere ook via dit kerkblad corresponderen over ideeën en mogelijke acties.