De jongerenreis naar Siter van 27 april tot en met 4 mei

Vanuit Rock Solid en Solid Friends, de jeugd van de Hervormde en Gereformeerde Kerk te Sellingen gaat er reis gemaakt worden naar Siter. Dit is een reis van meer dan 15 uur met de auto.

Het doel van de reis is dat de jeugd inzicht krijgt in het leven in andere landen en welke verschillende culturen en gewoontes men daar aantreft. Het doel is ook dat de kerken in Sellingen en Siter een contacten versterken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het verblijf in Siter zijn er een aantal projecten die daar wachten op de jeugd uit Sellingen. Het grootste project waar de groep de meeste tijd aan gaat besteden is het opknappen van het verenigingsgebouw (zie foto hierboven). Deze ruimte bevindt zich een stukje lopen vanaf de kerk. Daarnaast zullen er meerdere kleinere projecten zijn, zoals bijvoorbeeld het houthakken, zodat de mensen in Siter warm en verzorgd de winter door kunnen komen. Op de laatste volledige dag zal de plaatselijke predikant een aantal grotten laten zien waar de deelnemers in mogen. Daarna gaat de groep naar een warm water bron waar de deelnemers lekker in kunnen ontspannen na de dagen hard werken.

Voor deze reis zijn de verwachte kosten €1780,- . Dit is inclusief de kosten van het vervoer naar Siter en terug, geschenken voor de mensen in Siter, verzekeringen, tol-wegen, diesel, overnachting en voedsel. Voor het project in Siter schatten we ongeveer  €800,- nodig te hebben. Dit is voor materialen die we daar gebruiken en/of achterlaten voor de bewoners. Totaal komt dit op een totaal van €2580,-  wat we denken nodig te hebben om de totale reis te bekostigen. Dankzij een aantal giften, toezeggingen en eigen inbreng van de deelnemers (€75,- p.p.)  is het nog openstaande bedrag momenteel €1095,-. Er worden nog twee activiteiten georganiseerd, een sponsorloop en een giftavond.  

Zodra hier meer over bekend is, zal dat bekend worden gemaakt via deze website en de Facebookpagina van Rock Solid / Solid Friends Sellingen.