We hebben een nieuwe dominee!

Dinsdag 16 februari kwamen proponent A.L. Verduijn uit Gasselte en zijn vrouw naar Sellingen om kennis te maken met de gemeenteleden, de organisaties binnen de kerk en het dorp Sellingen en haar omgeving. Tijdens een informele gemeenteavond werd er nader kennis gemaakt en aan het eind van de bijeenkomst kwam proponent met het heuglijk nieuws dat hij zijn beroep als predikant van de Hervormde gemeente te Sellingen aanvaardt!

Om dit blijde nieuws met geheel Sellingen te kunnen delen werd de kerkklok de volgende ochtend om 9:00 uur geluid.

Verslag van een gemeentelid:

Witte rook over Sellingen.

Woensdagmorgen 17 februari doen wij onze winkel open. Het is schitterend winterweer: zonnetje, beetje vorst, droge lucht. Dan horen we de kerkklok luiden. Ja hoor, Berend zijn voorstel wordt uitgevoerd. Luisterend denk ik terug aan de vorige avond. Hervormd Sellingen heeft zich voorgesteld aan Bram Verduijn, een proponent die drie dagen eerder is beroepen, en zijn vrouw Mariëtte. Geen verrassingen aan onze kant. Ik ken de verenigingen, de activiteiten en de mensen. Maar als alles zo op een rij de revue passeert, word ik blij en dankbaar. Dit is onze gemeente en daar hoor ik bij. Animamea is live, muziek door Jeduthun bij een ludiek filmpje en onze fanatieke, sirkelslag spelende jeugd op de beamer, korte presentaties, zelfs één op rijm.

De stemming is prima en na een drankje en een hapje, wordt deze nog beter. Verduijn stelt zich voor. Hij vertelt over zichzelf, zijn vrouw en familie, zijn studie, overtuiging en roeping. Hij komt sympathiek en open over. Niet als iemand die zoete broodjes zal gaan bakken, eerder als een man die weet hoe zijn vrouw de koe bij de hoorns kan pakken. Er komen maar een paar vragen uit de zaal. De beroepingscommissie heeft prima werk geleverd.

De voorzitter doet een poging om naar het volgende agendapunt te gaan, maar de proponent ontneemt hem de microfoon. Na een hele korte inleiding en een liefdevolle blik naar zijn echtgenote, geeft hij ons zijn JA-woord. Er komt een daverend applaus uit de zaal. “Hai dut ut” hoor ik iemand roepen. Preses Niemeijer is even de kluts kwijt. Dat overkomt hem niet vaak en het is hem vergeven. Want als ervaren reisleider en chauffeur heeft hij ons kerkelijk voertuig probleemloos door de herderloze periode geleid. Berend de Boer ziet verband tussen een pausverkiezing en het aangenomen beroep. Hij stelt voor de klok te luiden om het blijde nieuws aan Sellingen te verkondigen. Aldus geschiedde.

Annuntio vobis gaudium magnum; habemus Papam!

(Ik verkondig u met grote vreugde; we hebben een Paus {dominee}!)

Nellie van Gulik